вълшебства в прегрътките на централен балкан

Според стари поверия и традиции има ден в който слънцето завършва пътят си от зимата към лятото и поема обратно – от лятото към зимата. В нощта срещу този ден небето се отваря, звездите слизат на земята и омайват треви и цветя, придавайки им лековита сила. Лековити са и водите, защото слънцето се окъпва за последен път преди да се отправи отново към зимата. Затова и днес, в ранната утрин на този ден  хората ритуално се къпят в реки и езера.

почувствайте духът на природата

Щастливи сме да Ви поканим на едно вълнуващо преживяване, изпълнено с дълбоки чувства, богата история, стари поверия и традиции, вплетени в съвсем новите тенденции и прочит. 

Тази година за първи път екипа на Bedouin Adventure Network в колаборация с Experiment Intrinsic , представя единствено по рода си събитие базирано на култура, традиции, история, холистика, изкуство и амбиент музика.

ритрийт

програма и практики

Д-р Камалруп Сингх Ниханг вярва, че всички ние заслужаваме да живеем живот без стрес, болка и страдание – и че всички ние имаме потенциала сами да постигнем това. „Когато заседнем в живота и не можем да намерим потока, има различни неща, които можем да направим, за да възстановим баланса си. Най – силните начини да възстановим енергията си е да практикуваме йога (Пранаям), да детоксикираме тялото (Панчакарма), да работим с елементите (Татвите) и растителните лекарства (Аюрведа).

Ето защо той се е посветил на това да открите основната причина за страданието, като използва силата на йога, детоксикация и аюрведа, за да трансформира живота на хората и да им донесе свобода от това, което някога ги е възпирало. Д-р Камалруп Сингх споделя мъдростта на древните знания и звук. Комбинирайки дейности, включително йога, медитация, аюрведа, мантра, киртан, медицински церемонии на Degh и други, неговите класове ни позволяват лично да прилагаме тези знания в ежедневния си живот

Сините лъвове са група от Sikh воини, принадлежащи към древната линия на воина Акали Ниханг Сингх. Те изпълняват духовна индийска класическа музика, наречена Киртан.

Рецитиране на мантри в специфични раги, които имат дълбок ефект върху ума и тялото, за да се превърнат в Едно с Душата. Акали Ниханг Сингх живеят живот на безусловна служба, задължение, което се поддържа във всеки момент за всичко съществуващо. Тази безусловна служба е основен принцип в сикхската вяра и се нарича Сева

С индийско наследство от две различни линии, роден в Сингапур и израснал в Австрия, Шамир израства, свързвайки светове от много противоположни култури през детството си. Като тийнейджър става ясно, че житейският му път ще бъде в предано служене на другите, човечеството и еволюцията.

Шамир следва стъпките на древните линии и е дълбоко посветен в традициите на практиките и въплътената мъдрост. Преодолявайки множеството предизвикателства по пътя си, той приписва своите кармични и наследствени модели на разгръщането на това красиво пътуване. По този път на преданост към холистично здраве, благополучие, съзнание за единство и връзка с духа, Шамир изучава различни модалности, за да подкрепи човешкия процес на въплътено пробуждане.

Същества от различни пътища на изкуствата са обединени. На сензорен език те се свързват с намерението да споделят своите изкуства чрез сетивно преживяване.

Потапяне в различни форми на аналогови звуци, свидетелство на словото, поезия, племенни звуци, изрази, песни и илюзии. Преживяването се основава на пробуждане на сетивата на хората, преминаващи от звук към вкус, мирис, докосване и визия чрез въображението. Ние отвеждаме хората в различни състояния от медитативно, до плач, смях, дискомфорт и комфорт, винаги съдържащи се в звука.

Tribu е група от Чили, характеризираща се със звука на етнически фолк и собствения си език, където смесват гласове и акустични инструменти от различни части на света. Музиката им създава дълбока връзка между природата и хората чрез песен и звук.

Свами Прем Сундар също е визионер от Ню Ейдж художник, неговото изкуство се излага и продава по целия свят.

Някои от неговите живописни произведения наскоро бяха публикувани от престижното немско списание Osho Times. Свами Прем Сундар улеснява въвеждащите курсове и ретрити в OSHO Active Meditations в няколко страни в Европа и Азия: Испания, Гърция, Обединеното кралство, Индия и си сътрудничи директно с лечителски йоги, шамани и художници от цял свят: Ерик Берглунд (1948 – 2013) , Тери Олдфийлд (братът на Майк Олдфийлд), Сорая Сарасвати, Прем Джошуа (Индия Гуру Фюжън), Снатам Каур, Дева Премал и Митен, Манозе (Майстор на непалска флейта), Дав Панесар (Майстор на внимателността), Майстор Камалруп Сингх (лечител) , Еолия, Йоханес Линстед, Хуан Карлос Гарсия, Стивън Марли (синът на Боб Марли), Макси Прийст (международен реге изпълнител в Обединеното кралство), Джейсън Момоа (актьор, продуцент), Стивън Сигал (актьор, боен артист) и др.

холистични практики

Медитативните практики се предоставят като присъщо ръководство, за да ни издигнат по-високо и да ни върнат към нашето естествено състояние на съществуване.

Фестивалът в България ще доведе световно известни артисти от Румъния, Словения, Германия, Англия, Чили, Уругвай, Мексико, Франция, България, Италия, Персия.

експерименталните звукови пейзажи

Experiment Intrinsic предоставя потапящи аудио-визуални изживявания в сферата на амбиент и експериментална музика Изтънчени, но експанзивни, интроспективни, но универсални, Experiment Intrinsic създават интимни събития с подкрепата на съмишленици, за да изследват както колективно, така и индивидуално дълбочината и богатството на безкрайното съществуване.

Експерименталните звукови пейзажи и изпълнения на живо черпят от широк спектър от дисциплини, от амбиент, традиционна и световна музика, до ранна електронна, авангардна и съвременна музика на живо. Използвайки пространството и архитектурата като платно, визуалният аспект допълва използването на органично прожекционно картографиране.

Какво включва билета

Този билет включва пълен достъп до територията на фестивала, включително всички изброени практики и аудио-визуални представления.

Ще имате възможност да се докоснете до още неповторими преживявания и церемонии с допълнително заплащане, за които ще бъде изпратена допълнителна информация след закупуване на билет.

Участници и партньори

медитативни практики

декор и светлинни инсталации

визуализация и прожекционно картографиране

звукова система

Sponsorship packages
Свържете се с нас за повече информация.

милица антонова – Marketing specialist

marketing@pmhumans.com

Програма на фестивала

Медийни партньори