вълшебства в прегръдките на централен балкан

Според стари поверия Еньовден е времето, в което слънцето завършва пътя си от зимата към лятото и поема обратно – от лятото към зимата. В навечерието на 24ти юни небето се отваря, звездите слизат на земята и омайват треви и цветя, придавайки им лековита сила. Чудотворни са тогава и водите, защото слънцето се окъпва за последен път преди да се отправи отново към зимата. Затова до ден днешен, в ранната утрин на Еньовден, хората ритуално се къпят в реки и езера.

мултисетивен ритрийт фестивал

Тръгнете по дълбоките следи на традициите и поверията за Еньовден, за да стигнете до нов свят, хармониращ в себе си култура, холистични практики, история и аудиовизуално пътуване с бутикова слушателска експериментална музика.

Тази година за първи път екипът на Bedouin Adventure Network в колаборация с Experiment Intrinsic ви канят на седем дневен фестивален ритрийт, с който да почетете света на сетивното, грижата за духа и културните ценности.

ритрийт

холистични практики

Концепцията на фестивала е да подейства като лек за духа – ритрийт, в който музиката и холистичните практики да начертаят карта, с която да стигнем по-близо до себе си.

Медитативни практики и шамански церемонии, гонг релаксации, йога и билкознание, дълбоки ритуални пътувания и още холистични занятия, Experiment Intrinsic в Bedouin е пет дневно приключение, пътуване към богатството на вътрешния ни свят.

Фестивалът в България ще доведе холистици, шамани и артисти от Румъния, Словения, Германия, Англия, Чили, Уругвай, Мексико, Франция, България, Италия, Персия.

програма и практики

39 Sacred Degh Ceremony Kamalroop SinghАюрведичен микс от автентични индийски подправки, пречистващ и изграждащ вътрешния фокус и връзка със церемониалната част на практиката - Degh отмива съмненията в ума, насърчава удовлетворението от “тук и сега” и изпълва сърцето с хармония и радост.

През “пътешествието” ще ни преведе д-р Камалруп Сингх Ниханг, посветил живота си в търсене на отговор за основната причина на човешкото страдание. Индиецът използва трансформираща сила на йога практиките, аюрведа и детоксикация, за да пренастрои живота на хората, показвайки им пътя на свободата. Споделяйки мъдростта на древните познания и звук, той комбинира йога, медитация, аюрведа, мантра, киртан и Degh, за да ни помогне да приложим преживяното в западния ни живот.

Очаквайте една изключително разтърсваща и трансформираща практика, пренасяща мъдростта на Изтока в сърцето на Балкана.

Наследници на родословието на индийската каста на война Ахали Никангх Сингх, The Blue Lions изпълняват индийска духовна класическа музика, наречена Киртан.

Техните мантри, напявани в специфични раги (мелодичен режим в индийската музика) имат дълбок ефект върху ума и тялото, приближавайки ни по-близо до истинската същност на Душата и сливането й с вселенската любов.

Cacao Ceremony Tribu

Какао церемония, в която духът на какаото или Theobroma „храната на боговете“ ни кани да се потопим в собствения си вътрешен и външен танц, да изпитаме тишината на съзнанието, да се вслушаме по-ясно в гласа на интуицията, да погледнем в очите на всемира и и да се свържем със сакралността на тази напитка..

В правилните дози и с насочено намерение, какаото има изключителни ползи за нашето здраве. Това е наследствена латинска медицина и церемониална практика, която The Tribu Experience предават като познание от миналите поколения, съчетавайки преживяването с поезия, музика и мултисетивни сенсуални стимули.

Церемонията ще ни накара да изпитаме дълбока обич и уважение към себе си и другите и по този начин да се свържем с енергията на любовта.

Какао церемонията се доплаща, 35лв на този линк.

42 Swami Prem Sundar Osho Meditation 1Свами Прем Сундар е визионер, ню ейдж художник и водещ на въвеждащите курсове и ретрийти в OSHO Active Meditations. Водените от него OSHO медитации ще засилят преживяването от ритрийт фестивала, интегрирайки света на сетивното и единението с музиката и природата в едно цяло с духа и съзнанието.

41 Ashtanga Yoga Kiril YordanovС дълбоко познание от източника на Ащанга Йога (Майсор, Индия), Кирил Йорданов е получил благословията да предава философията на Ащанга от ParamaGuru Sharath Jois. След поклонение до свещения град на Бог Шива, Кирил се посвещава на интереса си към Sanatana Dharma (Вечната Истина), прилагайки ведическа философия и напяване на мантри в своята йога практика.

Хюман Дизайн е наука за човешката диференциация. Базирана на астрологични изчисления, системата ни дава информация за това как сме предопределени да бъдем различни и ни посочва стратегии за преследване на нашата уникалност, които са индивидуално дефинирани и специфични. Хюман Дизайн е инструмент, полезен за хора, които са на пътя на пробуждането към своя вътрешен енергиен потенциал и сила. Системата за проектиране на човека Хюман Дизайн осигурява надеждни знаци, за да дефинираме индивида, чрез т.нар. Бодиграф. Това е цветна визуална графика на човешкото тяло и неговите вътрешни енергийни динамики и предразположеност, които ни насочват в житейския път и подсилват потенциала на вътрешната чувствителност по отношение на механизмите на взаимодействие с околната среда, близкото обкръжение, другите хора и групи, както и собственото ни съзнание с дух, тяло и душа.

Ако си представим за момент, че всеки от нас е превозно средство – автомобил, файтон, самолет, хеликоптер, яхта, платноходка, сал или балон с горещ въздух – ни става ясно, че всяко специфично превозно средство изисква и различен начин на задвижване, захранва се посредством специфично гориво и се управлява различно. По същия начин, за да проявим потенциала си, всеки от нас трябва да подходи към себе си според собственото си превозно средство и неговите специфики.

Да открие и обикне своето автентично “Аз”  е мисията на всяко човешко същество. Ако сте готови да видите истинското Себе си, Noracle (Нора)  може да ви инициира във вашето лично пътуване към автентичната ви проява в този свят на дуалност.

Напълно вярна и отдадена на системата Хюман Дизайн и на синтезираното в нея знание, включващо ИДзин, Ген Ключове, Бан Ту, Кабала, Митологична астрология, Поведенческа генетика, Епигенетика, Неврология, Биохимия, Квантова физика и особено Когнитивна и Трансперсонална психология, Нора разполага с фундаментално и холистично разбиране за структурата и механиката на живота и проявлението на човешкото същество в него.

В същото време, практикувайки управление на проекти в областта на творческите концепции, изкуството, дизайна и комуникациите, тя се поставя в среда за задълбочено изследване на човешките съзидателни сили и техните приложения, като проучва как информацията и енергията се предават непрекъснато на съзнателно и несъзнателно ниво между хората.

279592299 1465956547194830 6505168525511652925 n

Точно в магическия ден на билките ни предстои едно вълшебно потапяне в техния свят. Заповядайте на това сетивно пътешествие, в което благоуханните смоли-кръвта на дърветата, ще са наши водачи, а ние притихнали, ще се докоснем до техните уханни послания.

Какво ще ни разкажат смолите за самите нас?

За да се докоснете до техния ароматен свят и послания, бъдете с нас на Еньовден, както и вечерите след това (24ти-26ти юни) от 21:00, за да изживеете среща със смолите, каквато никога не сте преживявали.

Водачка в това аромагично пътешествие ще е Мойрее.

Gong Bath
Да се къпеш във звуците на Гонга, да се разтваряш, отпускаш, олекваш, издигаш и пътуваш в себе си, в своето тяло…

Всичко това е част от преживяванията на звуковата гонг баня. Практика, използваща дълбоки вибрационни нива, които ще разбъркат и пренаредят вътрешния ландскейп, водейки ни именно натам, накъдето душата копнее да бъде заведена. 

Гонг банята е трансформираща,хармонизираща и пречистваща с лекота задържани емоции, травми и страхове. 

експериментални звукови пейзажи

Философията на Experiment Intrinsic е на любовта към звука като възможност за лечение и постигане на баланс. Очаквайте експанзивни, интроспективни и експериментални ембиънт слушателски сесии в интимна обстановка, поднесени от топ имената на музиката сцена.

Експерименталните звукови пейзажи и изпълнения на живо черпят от широк спектър дисциплини – амбиент, традиционна и световна музика, до ранна електронна, авангардна и съвременна музика на живо. Използвайки пространството и архитектурата като платно, визуалният ритрийт е допълнен с 3D мапинг – истинска зрителна стихия, приютяваща духа.

Фестивалът-ритрийт е изследване на индивидуалното в дълбочината на колективното и разказва за едно безкрайно и богато съществуване, от което да си тръгнем истински вдъхновени и пребъднали.

Какво включва билетът

Тези билети включват достъп до територията на фестивала, къмпинг и всички холистични практики и аудио-визуални представления.

Ще имате възможност да се докоснете до още неповторими преживявания и церемонии с допълнително заплащане.

Автобуси ще бъдат предоставени от летище София. Повече информация  очаквайте съвсем скоро.

Артисти и участници

медитативни практики

декор и светлинни инсталации

визуализация и прожекционно картографиране

Програма на фестивала

Медийни партньори